Adakah Kau Lupa

Adakah Kau Lupa



Adakah kau lupa
Kita pernah berjaya
Adakah kau lupa
Kita pernah berkuasa
Memayungi dua pertiga dunia
Menrentas benua melayar samudera
Keimanan juga ketaqwaan
Rahsia mereka capai kejayaan

Bangunlah wahai anak bangsa
Kita bina kekuatan jiwa
Tempuh rintangan perjuangan

Gemilang generasi yang silam
Membawa arus perubahan
Keikhlasan hati dan nurani
Ketulusan jiwa mereka berjuang

Sejarah telah mengajar kita
Budaya Islam di serata dunia
Membina tamadun berjaya
Merubah mengangkat maruah

25-04-2010

awal plak pagi ni aku bangun..... 
pastu kelam kabut ambik memori card sebab nak minta tolong someone cucikan kat shah alam...
dah msj dgn dia, dia kata tgh bersiap..

so aku tunggu je la tapi bila aku bagi msg setengah jam kemudian tanya dia dah gerak ke belum..
pastu dia call katanya dia lupa so dah terlepas.... dia kata kalau nak jumpa juga dalam masa 30 min kena sampai kat pasir penambang.. so  dgn pantas aku bawa moto... singgah kat rumah someone plak sebab nak pinjam helmet..

last2, masa nak ambik helmet tiba2 dia call kata aku dh lambat, so dia gerak dulu...
wargh!!! aku sungguh stress di pagi hari.. MySpace

dah tensen tu, aku balik je la...dgn hati yang sebel.. akhirnya, air mataku jatuh jua... MySpace

tidak!!!!!!!!!! aku tak nangis... hhuuh~

di hari jadiku ini, aku tak rasa ada something yang best pun..sama je macam hari-hari yang biasa.. cuma hari ni tahap ketensenan aku tinggi la..

terima kasih atas wish birhtday dari kawan2 suma melalui facebookku mahupun inbox msg ku...
sedikit sebanyak tensen ku reda... boleh la bernyanyi riang sambil belari2 keliling taman MySpace




Test2

.Hari ini pertama kalinya aku cuba buat blog dalam bahasa jepun...

きょう はじめて おれが ブログを かいてみます。今日 初めて 俺が ブログを 書いてみます。なにをかこうかまだわからないことでござるが、いちよやってみましょう


tidak ku ketahui apa yang mahu ditulis, apapun cuba dululah.

Happy Birthday C.Halimahton Sakdiah!!!



Jom layan gambar-gambar masa celebrate birthday dia...


INIKAH CINTA



tiba-tiba fikiran berfikir tentang cinta.
aku in love? oh no no..
aku hanya berfikir je..
sebab ntah la...

jom layan lagu akim ni..

INIKAH CINTA

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku merasa cinta

Mungkin inikah yang dinamakan cinta
Hati gembira rasa bila kau kata cinta
Siang yang suram kini menjadi ceria
Hati yang gelisah akhirnya kini menjadi bahagia

Oh resah hati gelisah
Ku takut tak diterima
Rupanya kau juga sama
Seperti aku yang merasakan cinta

Sungguh susahnya aku mendekati mu
Mengambil kesempatan untuk tunjukkan cintaku
Rasa bahagia bila kau menerimaku
Indah semuanya hilang semua resahku
Kita berdua kini menjalin cinta
Inilah cinta kita
Akhirnya kini menjadi bahagia

Inilah cintaku
Inilah sayangku
Inilah cinta




Tawaran ke Matrik.

Salam...
Pagi tadi tengah syok layan novel by hlovate tetiba plak aku teringat hari ni 16hb.04.2010..
Ada apa dengan tarikh ni?
Yeee~ tarikh yang menentukan keputusan untuk ke matrik...
So, aku ambil la phone ku yang tersayang tu dan mula la menaip MOE MAT 92042510xxxx....
pastu hantar kat 15888...
aku anta mesej pada pukul 08:33:02 dan mendapat balasan pada pukul 08:33:43..
kira cepat juga la...nasib la tak macam siput pulang petang... sabar je la aku tunggu...
MySpace
aku dapat reply begini :
RM0.20 ( huhu~kena cas plak ) MOE:ANDA BERJAYA.
Program Matrikulasi 1 Thn : Sains. NoKP:92042510xxxx.
Daftar:10/05/2010.
Tempat:KM Melaka.
Surat Tawaran rujuk http://www.moe.gov.my/
MySpace
happy ke aku?
aku tak tau apa perasaan aku sekarang ni.. cuma sebab dah dapat tawaran ni aku bersyukur sangat...
KEPUTUSAN PENEMPATAN CALON PROGRAM MATRIKULASI SATU TAHUN (PST) KPM


Makluman.
Anda membuat semakan menggunakan No Kad pengenalan 920425105302
Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi,Kementerian Pelajaran Malaysia.

Nama:
NURAKMA SUHAILA BINTI MOHD SHARI
No Kad Pengenalan: 920425105302
Program Pengajian : PROGRAM SATU TAHUN
Kursus: M001-SAINS
Nama kolej:11-KOLEJ MATRIKULASI MELAKA (KMM)
Tarikh Mendaftar:10 MEI 2010

Sila Hubungi Talian Bantuan di 03-8884 4100
Bahagian Matrikulasi Kementerian Pelajaran Malaysia (8.30 pagi - 4.30 petang hari bekerja) jika ada sebarang kemusykilan.
Sila berhubung terus dengan kolej pengajian tentang urusan pendaftaran dan lain-lain.
Yuran Pendaftaran.

1. Program Satu Tahun
- Sains/Teknikal - RM 350.00
- Perakaunan - RM 302.00
2. Program Dua Tahun
- Sains - RM 290.00
Tetiba aku rasa macam ni.. MySpace huhuhu~ macam tak nak pergi la plop....
tapi MySpace kena pikir dulu...
nak pikir tu sangat la MySpace
disebabkan aku ni kira pemalas la MySpace
sebab nak masuk matrik ni kena study hard MySpace
pikir ~ MySpace
caiyok2 MySpace

Pelita hidup



Hidup ini bagai lampu dinding
Yang dinyalakan di malam hari
Apabila minyak sudah kering
Ia kan pasti padam sendiri


Demikian juga hidup manusia
Selama hidup di dunia ini
Bila dah cukup umur usia
Putuslah hubungan di sana sini

Setelah kita tinggalkan dunia
Alam yang lain pula menanti
Apakah kita dapat kurnia
Itu melihat amal dan bakti

Di sana insan cemas dan bimbang
Tak dapat lagi buat alasan
Buruk dan baik akan ditimbang
Kedua-duanya dapat balasan.


** Hidup di dunia ini tidak lama... Berbaktilah pada dunia agar hidup di sana aman selamanya.
Life is journey not destiny.

Fikirlah....

Hari ini sebelum kita mengatakan kata-kata yang tidak baik,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak dapat berkata-kata sama sekali.
Sebelum kita mengeluh tentang rasa dari makanan,
Fikirkan tentang seseorang yang tidak punya apapun untuk dimakan.
Sebelum anda mengeluh tidak punya apa-apa,
Fikirkan tentang seseorang yang meminta-minta dijalanan.
Sebelum kita mengeluh bahawa kita buruk,
Fikirkan tentang seseorang yang berada pada keadaan yang terburuk di dalam hidupnya.
Sebelum mengeluh tentang suami atau isteri anda,
Fikirkan tentang seseorang yang memohon kepada Tuhan untuk diberikan teman hidup.
Hari ini sebelum kita mengeluh tentang hidup,
Fikirkan tentang seseorang yang meninggal terlalu cepat.
Sebelum kita mengeluh tentang anak-anak kita,
Fikirkan tentang seseorang yang sangat ingin mempunyai anak tetapi dirinya mandul.
Sebelum kita mengeluh tentang rumah yang kotor kerana pembantu tidak mengerjakan tugasnya,
Fikirkan tentang orang-orang yang tinggal dijalanan.
Dan di saat kita letih dan mengeluh tentang pekerjaan,
Fikirkan tentang pengangguran, orang-orang cacat yang berharap mereka mempunyai pekerjaan seperti kita.
Sebelum kita menunjukkan jari dan menyalahkan orang lain,
Ingatlah bahawa tidak ada seorangpun yang tidak berdosa.
Dan ketika kita sedang bersedih dan hidup dalam kesusahan,
Tersenyum dan berterima kasihlah kepada Tuhan bahawa kita masih hidup !

Apa yang harus kulakukan..

MySpace

Rindu usah disebut

Benci jangan diluah

Telan saja
Apa yang terhidang
Biar saja
Apa yang terlarang

Sampai bila
Hanya di belantara hati
Mengemudi samudera fana
Sehingga ada yang terluka
Kepincangan pedoman
Tanpa mampu berkata
Dipasung dangkal

Apa lagi
Dia mahu pergi
Bukan kerana mengalah
Tapi melangkah.

MySpace

Rindu menjelma +_+

Seketika
Rindu itu membeku
Merembeskan cemburu
Benci melulu
Ditusuk kelu

Benci apa
Kenapa

Dia masih membisu

MySpace

Bila aku mula takde keje~


MySpace

Bicara apa lagi
Rindu
Dia kehilangan
Rasa Rindu

MySpace

Biar
Rindu itu salah
Kerana itu harus benar
Jangan dipilih lagi

MySpace

Usah terpedaya
Ada janji yang sesat
Bukan sudah dikata
Pilih yang itu
Yang lurus

MySpace

Tinggalkan rindu itu
Dakaplah rindu ini.

Sepi~

MySpace

Bisikku pada bulan
Kembalikan temanku
Kekasihku, Syurgaku Tanpa dia
Malam menemaniku

Sepi memelukku
Bulan jangan biar siang
Biar alam ini kelam
Biar ia sepi
Sepertiku

Lagu keindahan ^_^

MySpace
jika kamu,
menyanyikan lagu,
tentang keindahan,
walau sendirian,
di puncak gurun,
kamu akan didengari.

Selamat Hari Lahir~

tak tau nak kata apa hari ni...
Just want to wish : " Happy birthday to you"

MySpace

Untuk terakhir kali
Ku ingin bertemu
Memelukmu
Menjagamu
Meski aku tak akan pernah
Bisa lagi melihatmu
Cinta ini takkan hilang
Sampai mati kan ku simpan
Kerna hati ini tak mungkin bersatu
Menjalani cinta ini

Meski aku
Takkan pernah
Bisa lagi melihat mu
Cinta ini

Takkan hilang
Sampai mati kan ku simpan
Meski aku takkan pernah bisa lagi
Melihat mu

Cinta ini
Takkan hilang
Sampai mati kan ku simpan
Meski aku takkan pernah bisa lagi
MelihatmuCinta ini
Takkan hilang sampai mati kan ku simpan

Wanita yang ku pilih

bila nanti ada yang mencintaiku
tak akan pernah aku menerimanya
dan bila nanti datang bidadari
tak akan pernah hati ku kan kuberikerna kamu wanita yang telah kupilih
cuma kamupenjaga hati ini
kerna kamuwanita yang telah kupilihku
mohon jangan pergi
jadilah wanita yang kupuja utk selama-lamanya
jadilah wanita yang sempurna selama kau bernyawa..kerna kamuwanita yang telah kupilih
cuma kamupenjaga hati ini
kerna kamuwanita yang telah kupilihku
mohon jangan pergi
jadilah wanita yang kupuja utk selama-lamanya
jadilah wanita yang sempurna selama kau bernyawa..
jadilah wanita yang kupuja utk selama-lamanya
jadilah wanita yang sempurnaselama kau bernyawa..



** ambik daripada blogku yang lama akmasuhaila.. baru ku perasan ada yang membalas dan aku tertarik dengan mesej tersebut dan membuatkan aku tertanya-tanya siapakah si abdul itu...
"mesejabdul said...
Ya,saya sudah ketemukan seorang bidadari itu. Dialah segalanya bagi saya. Saudari suhaila pasti mengenalinya sebagai bekas guru. Doakan kami ya.. :)

dah lama tu baru ke tahu.. itu la dia cikguku Shahrom..

aku doakan cikgu shahrom dan cikgu Fauziah berbahagia selamanya...
Amiin~

Semalam dan Hari ni

Salam..

tak tau kenapa tiba-tiba petang ni tangan ringan untuk menaip.. Maybe aku happy?
tapi kenapa aku happy~ erm... yeah! setelah lama aku tunggu akhirnya aku ~
aku apa?
huhuhuu~ adalah~

Boringnya menempuh hari-hari tanpa pekerjaan...

waa saper nak bagi aku keje ni...

semalam bawa cikgu2 praktikal ke sungai nibong..
aku dengar feedback : ada yang kata dia sakit pinggang...
sape ye orang tu? hahahah~ sori la ye..
jauh ke tempat tu?
macamana nak g BNO pasni..