[Hobi] Majlis Perkahwinan Cik Afrah dan Izuan

masa tolong hantar kereta Cik Afrah kat Kelantan tu, cik afrah minta tolong tangkapkan gambar 
kahwin dia. aku ni memang la suka tangkap gambar tapi kalau gambar kahwin ke event ke aku
agak nervous gak. walaupun kahwin tu abang aku sendiri ke lecturer sendiri ke. 

Tapi aku saje je la tgkp sikit2. so ni antara hasil yang simple dr aku.







Motor kesayangan aku.

Kilat, bersih, sporty kan motor aku. 

Officially jadi motor aku lepas aku dapat lesen masa form 4, mak aku beli motor baru, dan secara automatiknya, pemilik bertukar kepada aku plak. 

Masa mula2 dapat lesen, aku naik motor ni pergi amik Ramlah kat kampung dia kat Ijok. Dulu2 xde waze, sampai sesat2 aku dibuatnya, tp jiwa kental tak pernah patah balik, walaupun sesat aku still cari jalan yang betul.

Tahun 1 kat ukm, aku bawa motor lepas sebulan kot naik bas. Aku bukan apa, kelas aku kadang2 kat fakulti lain, jadi lambat nak kena tunggu bas. So aku decide bawa motor. 

Dalam tahun 2 aku dah berani bawa motor sampai Melaka, so tiap hujung minggu aku pergi Melaka. Bukan sebab apa tapi aku bosan kat UKM xde kawan. Aku ni jenis yang pendiam kot jd xramai kawan. 

Motor juga jadi kenderaan aku ulang alik hujung minggu dari ukm ke rumah. Dulu ada cikgu offer mengajar hujung minggu kaf sekolah, so pagi2 lepas subuh gerak dr ukm balik sungai burong untuk kelas pkul 8.30 pagi. 

Most of the time masa belajar kat UKM, aku pakai moto ni. Pernah excident dalam ukm naik motor ni. Masa tu nak g klinik sebab xsihat sekali excident plak, jatuh ditimpa tangga la nampaknya..  

Rindu aku masa belajar, rindu masa merempit naik motor ni. 

Sebenarnya, motor ni mengingatkan aku juga pada kau kawan. 

Kelantan mari!!!

30 april hari tu aku bawa kete cik yen dari melaka ke Kelantan. Dia xberani katanya drive sendiri. So dia minta tolong aku. Aku pun no hal la tolong. 

Banyak kali dah ke kelantan naik kete je tp bukan kete sendiri dan bukan sorang la, so kebetulan aku ada program kat Melaka hari isnin-rabu tu jd terus la habis program aku terus ke Masjid Tanah. 

Malam tu kemas2 barang dan decide barang apa yang nak kena bawa balik. Pagi tu singgah makan kat kopitiam masjid tanah. Makan nasi lemak.. Pastu mata ngantuk woiii..  

Aku drive dr masjid tanah sampai kelantan xtukar driver. Gigih x. Esoknya balik dah ke melaka semula amik kete. Ada orang sponsor tiket flight so okay la kan. 


Balik singgah rumah kak ngah. 

Esoknya sebelum g airport kat kelantan, singgah minum air teh tarik madu. 


Minum2 dengan kak ngah. Dia belanja. Tq. 


So dah sampai masa nak terbang. Jumpa lagi kak ngah. Huhu. 

Johor Premium Outlet

Kebetulan dah ada program kat Johor jd kitaorg saje singgah kat JPO ni .. Hari ptama sampai Johor, terlajak plak jd tpaksalah teruskan ke jb. Program ptama dekat Surau Taman Austin. So masa hari kedua baru la ada kesempatan g JPO. 

So, This Is Johor Premium Outlet ( JPO ) xjauh dari exit Senai tu. Singgah2 la kat sini kalau korang suka barang branded. 
Memang macam2 ada. 

This Is Johor. Johor Premium Outlet

Haaa nampak aku excited giler... Yg sorang lagi sibuk dengan kerja, sempat peace je tp telinga sebelah tu bincang keje.. Hebat2. Yang depan sekali tu xsabar2 nampaknya nak masuk.. 

Ni kedai POLO. Memang banyak barang, cantik2, dah tengah2 bulan ni, poket kering. xleh 

Ish kacau je nak bergambar.

Depan kedai Nike. Ermmm cantikkkk barang2 dia..

nampak harga dia... 

kat kedai levis ni. banyak cantik2 jeans.. tp xcukup duit plak. hahaha lain kali kalau dh gaji banyak kita shopping sini plak ye.

pilih pilih.

penat la kot teman orang suka shopping.. tp xmembeli apa pun kitaorg. cuci mata je..





makan cakoi kat sini.. tp dah terbiasa kat selangor makan cakoi cicah kaya, kat sini makan dengan bubur nasi.. ermmmm xkena..