Tutorial - Install Microsoft 2007

_PERMINTAAN MEMBER_

kepada kawan-kawan yang masih belum arif tentang installation ke atau apa2 boleh tanya. Nanti saya try buat tutorial ( yang mana mampu je la ye )

Ok buat kali pertamanya, tutorial ni pasal camno nak install microsoft 2007 step by step.

sape yang xde installer boleh download kat link ni

https://www.dropbox.com/sh/9mwjn9kif3gqhky/bKV5dsg5iA

bagi sesiapa yang tiada dropbox pulak, boleh sign up dan install melalui link ni http://db.tt/2G62twsZ.

 Ok kalau dah masing-masing letak dalam dropbox, mari kita mulakan sesi installation kita ye..

First , make sure suma benda ni ada dalam folder ... Warna biru dan hijau tu tolong abaikan jap sebab fail ni tengah diupload ke dropbox.


 Second, klik pada setup.exe  

Lepas klik pada setup tu, interface ni akan keluar. Korang kena masukkan dlu product key untuk meneruskan install. Takde product key??? Jangan risau, kat luar folder setup tu ada fail serial number.txt. 


Ok, korang buka fail kat serial number.txt tu 


nanti dia ada bagi serial number, korang copy je semua number tu


Lepas copy, masuk balik kat installation tu then korang paste je la... Ctrl+V kat kotak kosong tu.
Masti kena dia tick ok then boleh terus continue


Jangan lupa lepas continue tu kena tick plak kat "I Accept terms of this agreement " then continue lagi


lepas tu, kalau nak install semua produk yang ada dalam microsoft tu, boleh la klik install Now . kalau nak pilih boleh la kat customize je....





Tunggu la sambil2 hirup chocolate shake herbalife sampai la dia done install. Then close macam biasa. Klau perlu restart , boleh la restart dlu laptop tu. Selepas tu, boleh buka microsoft office atau apa2 je yang korang nak buka then kalau ada pop up pasal update , klik la do not update or yang berkaitan pasal tak payah update apa2. Kang korang update, sia2 je le teman koba.