Keje sambil jalan ke Terengganu n Kelantan..

Singgah di Adtech Kemaman. Ada keje sikit. 


Pagi tu singgah kedai makan.. Biasa kat selangor pagi2 makan nasi lemak, roti canai. Kat sini makan nasi berlauk.. Layan je la tp aku xmakan banyak pun... 


Tapi habis la juga.. Hehe... 

Nampakkk mata sebelah sepet dah.. 

Meh kite citer plok masa kat kelantan makan apa... 

Malam sampai kelantan tu makan char kueh tiaw.. Habis makan cuma udang xmakan sebab masa tu xbawa ubat, kang gatal, bkiras aku... 

Esoknya plak, brekpes makang nasi dagang... Peberet aku tambah2 lg ikan tongkol... Perghhh.... Heaven... 

Lepas makan, g pasar siti khadijah plak beli serunding... Kejap je beli pastu terus siap2 nak balik... 

Tapi sebelum balik, singgah minum kat mee celup golok.. Aku minum je... 

Ni teh tarik madu hijau... Sedap gak rasanya.. 

Lokasi kedai ni kedai dengan balai polis.. 
Aku dari matrik kelantan, kuar dari econjaya ke kiri pastu amik U Turn kat petronas tu lepas balai polis dah kena slow untuk cari parking kat kedai tu. Korang g la follow ig n fb kdai tu. 

Kedai tu kecik je... Macam rumah pastu letak meja... Tu akak baju merah tula cashier tu la amik order.. Aku ingat kena duduk nti org amik order rupanya kena order kat akak tu... Nti dia bg number turn.. Agak lama skit la menunggu kat kedai tu., tp sedap air tu ok la berbaloi tunggu.. 

Dan aku pun balik lepas minum..