Target SPM

Assalamualaikum dan Salam demam SPM...

Untuk calon SPM, ( sains tulen )
harap benda ni bguna pada anda semua..

Tajuk Ramalan untuk

Biologi :-
Organelles, dynamic ecosystem, hemotasis, growth, blood circulation, nutrition, human digestive system, dynamic ecosystem, reproduction, inheritance, Respiration,endangered ecosystem.

Kimia :-
emperical formula, periodic table, carbon compound, salt, redox, electrolysis, soap and detergent, rate of reaction, bond, manufactured substance in industry( alloy, glass ).polymer or rubber.

Fizik :-
measuring instrument,heat, kinetik, pressure, electromagnet,transistor,logoc gate,force in equilibrium,momentum,work,energy,power,ohm's law,electric current and relation between potential diffrent,voltage,wave,inteferens,specific heat capacity, latent heat, thermometer.

bernoulli,archimedes,radioactive,radioisotope,nuclear fusion,semiconductor diode,atmosphere pressure,gas pressure,apllication of electromagnet indicator.

heat,electomagnet ( dinamo )

p/s : mana yang ada salah ejaan tu korang check buku sndiri la ye.. aku manusia biasa yang lemah, naip pun ada yang salah2..

~~pergh penat nak naip ni.. harap korang guna la dengan sebaiknya. jangan lupa baca la juga tajuk2 yang lain tu.. ni sebagai ramalan je .. ok.. aku nak sambung stydo ( study+ tido ) hahaha

Tension

salam.

lama dah tak update blog ni..
busy menghadapi SPM...
rasa 1 tension dah pergi sebab exam add math dah berlalu..
susah benar exam kali ni...
bertambah2 stress kepala aku..
lepas habis exam semalam bayangan add math menghantui hidup aku...
menyesal pun tak guna..tawakal kepada Allah..

hari ni lega skit sebab tak de exam
tapi watch out hari isnin ni kana jadi doktor kejap
sebab exam biologi plak..
aku sian dengan cikgu bio aku tu..
dah la tgh sarat tapi masih bertungkus lumus buatkan nota untuk kitorang satu kelas..
moga keputusan kami nanti the best.. insyaALLAH

sekarang ni aku tengah boring sebab penat study pagi tadi..
ni mula la buat benda yg pelik2..
aku nak try buat gubaan guna duit syiling..
ha~~macamana hasil aku buat..
tunggu~~

hari sabtu ni first spupu aku belah mak nak kahwin.. masing2 sibuk dengan persediaan..
yang dia plak asik membebel je.. bukan nak tolong!
poorah~~tau suruh je..
apa2 pun aku tetap mghadap buku je..

k sekian
wassalam