Saya di Matrikulasi Melaka!!!!

Salam.. Sejak 16 May 2010 aku telah mendaftar ke Kolej Matrikulasi Melaka. erm~ MySpace

masa minggu orientasi aku tak habiskan pun sebab khamis dh balik.jumaat ada penyampaian hadiah!!! alhamdulillah aku dapat anugerah khas untuk hari kecemerlangan tahun 2009. MySpace tak tau apa yang aku rasa tapi apa2 pun syukur sangat.

kehidupan kat matrik ni memang lain dengan kehidupan aku.. sering kali aku tension kat sini dengan keadaan aku tiada kawan lagi. MySpace

aku lak jenis yang susah nak terima apa yg aku belajar..huhhu~jadi rasa rendah diri dengan kawan tu semestinya ada... ye la sebab kawan dh dapat catch up tp aku masih lagi slow... kadang rasa frust je MySpace tapi apa2 pun aku kena usaha dlu!!! bak kata ustaz mursyid the loser find execuse,,

aku rasa tension sangat sampai hari jumaat tadi aku tak dapat selesaikan soalan maths sampai aku menangis dari tghari sampai petang.... MySpace ... tadi aku belajar dengan asriq.alhamdulillah semuanya mudah.. jadi bila buat latihan maths tadi aku so enjoy nm dapat jawab dgn mudah...akhirnya MySpace aku berjaya buat maths... tapi maths je la fizik dengan kimia belum study lagi...

sok ada gotong royong kat kolej aku ni.. sekarang dah pukul 4.. bila la aku nak tido ni..MySpace aku harap aku leh la tdo pasni kalau tak...nak bangun pukul brape la aku ni sok pagi... jom tdo ..MySpace hahahaha~

k setakat ni je la wassalam ...MySpace

Kawan

Kawan

Kawan apalah yang kau kesalkan
Kerana Tuhan kau kehilangan kawan
Kerana kebenaran dihina
Jangan kau ragu dalam keimanan

Kadang-kadang kawan jadi lawan
Kadang-kadang lawan jadi kawan
Apalah disedihkan hati
Setiap insan di dalam kekurangan

Jangan sedih selalu tersisih
Bukan kau saja ditimpa malang
Ingatlah para Rasul mulia
Lebih terseksa menderita
Mereka bahagia dalam derita
Mereka kaya di dalam papa

Mereka memadai dengan Tuhannya
Itulah kebahagiaan
Di waktu sempit seorang diri
Kawan janganlah disedihkan hatimu

Tetapi mereka merasai ramai
Walaupun keseorangan
happy je pagi2~



Salam..
saya tak tau nak tulis apa sekarang ni..

banyaknya kenangan bersama consultant ni...
walaupun hanya join 3 program sahaja...

syukur ke hadrat Illahi dengan izinNYA akma kenal dengan consultant ni..
Tq kepada kak Eniey dan Kak Wany sebab invited akma untuk jd fesi.
kalau saya tak kenal korang mesti saya tak kenal consultant ni juga...
kalau setakat kenal biasa dengan ustaz tu kenal2 gitu je la pada mulanya....

pada mulanya memang tak confident nak jadi fesi...
mula la cuak, kena buat apa... tapi semuanya berjalan lancar dengan bantuan semua pihak...
program pertama buat saya berkeinginan untuk sertai program kedua..

alhamdulillah ustaz ashraf bagi peluang tu untuk aku dan yana jadi fesi..
untuk program kedua buat kat SAMTAJ.. budak2 memang mantap...
banyak kenangan tercipta di SAMTAJ... hahaha~ dengan tarikat2 baru,,,

tapi paling banyak kenangan adalah masa pgram ke-3.. saya memang sangat terharu..
pada mulanya memang tak sangka dpat join sb katanya fesi dh full utk pgram tu... tapi bila dpt call suruh dtg, mmg excited...hahah~sanggup naik moto je dtg...
tapii sebab ni pgram yang last aku sertai sebelum aku bz dengan sesi pembelajaran..aku rasa sangat sedih...
pastu akak2 yang lain sporting jadi aku pun layan je la... tapi aku memang dapat rasa ke akraban dan rasa dkat dgn mereka.. tapi tak tau la mereka bagaimana.... tapi part lagu patah ht tu memang mantap!!!! kak eniey,kak wany,kak aniy,kak dina,kak nad,kak fara, kak muni memang sangat baik....
ustaz ashraf,ustaz fauzi, ustaz mursyid,ustaz khairul dll memang marvellous.... ceramah mantap!!!
chicken dance ustaz fauzi terBAEK..hahahah~
ceramah :-
ustaz ashraf : menyentuh jiwa.
ustaz mursyid : menyedarkan sanubari
ustaz khairul : berpandangan jauh...

tak tau nak kata apa lagi.. dh xde ideo...
sekarang dah pukul 1:12am ..
bed time..

kata2 terakhir :
saya doakan
consultant ni tetap mantap.
ustaz2 : bersatu wpun tidak bersama (hahaha~xpandai susun ayat)
akak2:semoga berjaya
budak2 yang join pgram ni : semoga mereka menjadi insan yg lebih baik....

doakan saya kuat di KMM dan mudah belajar...

-onaka ga hetta yo- saya lapar~hahaha

Suratan Atau Kebetulan


Sesuatu yang tak disangka
Seringkali mendatangi kita
Itukah suratan dalam kehidupan
Atau hanya satu kebetulan

Kita asyik membicarakan
Persoalan hidup dan pilihan
Sedang kejujuran semakin berkurang
Masih tiada bertemu jawapan

Walau kita dihadapkan
Dengan berbagai pilihan
Mengapa sering terjadi
Pilihan tak menepati

Hingga amat menakutkan
Menghadapi masa depan
Seolah telah terhapus
Sebuah kehidupan yang kudus

Pertemuan sekali ini
Bagi diriku amat bererti
Tetapi ku bimbang untuk menyatakan
Bimbangkan berulang kesilapan