Nasi Arab Damsyik

Assalamualaikum .. 

Busy bebenor nak post kat sini.. 
Kebetulan nak tido ni aku post sikit pasal kedai nasi arab aku singgah tadi.. 
Kebetulan aku dan team ada program kat Johor, so dlm pjalanan balik ke Selangor, imam ajak makan kat Seremban. Mula2 ingat kat restoran lazeez arabic , tp rupanya dia nak makan kat nasi arab damsyik. Rasanya x jauh pun jarak antara dua kedai ni, sb dr highway Utara Selatan tu sama je kena amik exit Senawang. 

Imam dan tunjuk " pegi cari tempat kat dalam, duduk bsila je" . So, OK Boss. 

Ni ustaz mursyid, tq kat dia yg gigih drive sepanjang pjalanan kat Johor dan balik ke Selangor. 

So, dalam pkul 2.45 pm kitaorg sampai. Lapor la juga masa tu tp xtahap kebulur masa tperangkap kat pondok hr tu la.. Kitaorg makan kat bahagian yang duduk bsila punya. Ada kat luar yg pakai kerusi tp saje nak rasa lain.. 

Imam order set untuk 3 orang makan. 
Ermmmm... Pikir jap nak order apa.. 


Ni menu makanan dan sekali harga. 

Ni plak set Air yang ada. Tak banyak pilihan pun. So pilih teh ais ( shai tu teh dalam bahasa arab ) .. Yang menariknya dalam air teh dia letak sekali daun pudina. Kasi mint skit. Boleh la telan airnya. Aku kalau rasa pelik2 mmg xleh nak telan sangat. 

Ni nasi aku amik.. Untuk pembukaan kita makan sikit2 je dlu.. Xdan nak amik gambar nasi dalam talam tu, tp rasaya set tu sesuai untuk makan 4@5 orang . 

Sekali dapat nasi, semua senyap makan.. Sambal dia dah campur macam keMelayuan sb pedas2 skit. Biasa nasi arab. Sambal tomatonya xpedas pun. 
Tapi sedap la sambalnya ni.

Lepas nasi tinggal takat ni, semua dah makin slow makan.. Dah kenyang sebenarnya😖😖.. 

Pastu bila dikumpul2 nasinya, rupanya banyak lagi.. Aku pun dibuli diorg suruh habiskan.. Fuhhhhh.. Bertambah berat badan aku..( malamnya aku sakit perut sb makan banyak, huhu aku mmg ada masalah perut dr dlu lg ) 

Nampakkkk, berkat kesabaran aku makan slow, akhirnyaaaa habis juga.. 

Ok ni jalan Bourgenvilla, kedai nasi arab damsyik.. X jauh pun dari exit senawang tu. Dalam 12 km rasanya. 

Rate rasa makanan : 8/10

Alhamdulillah, kenyang dan selamat sampai.  Ok dah sampai rumah pkul 6 lebih td.. Pastu tertido. Hehe.. Okbai.. Jupa lagi.